HỎI ĐÁP Y HỌC LƯỢNG TỬ CUỐI TUẦN 6 TUỔI DẬY THÌ

Đăng Tuấn

Xin chào Cộng Đồng Y Dược Học Lượng Tử . Chúc mọi người năm mới tràn đầy sức khoẻ.

Thưa Thầy Wambuakim, con có một câu hỏi!!!?

Con gái của con năm nay 12 tuổi đang học lớp 6 ở quận 8 sài gòn, cháu cao 1m56 nặng 49kg và đang trong giai đoạn tuổi dậy thì nữ . Dạo gần đây các diễn biến tâm sinh lý ở cường độ cao, khó đoán khó nắm bắt, thích chứng tỏ mình và hay cãi lời ba mẹ…… Kính xin Thầy cho con lời khuyên chỉ dạy để cháu vượt qua giai đoạn khó khăn này, hướng đến một tương lai tốt đẹp. Con xin cám ơn

Wambuakim : TUỔI DẬY THÌ.

Dậy thì là giai đoạn cơ thể và cảm xúc của bé phát triển nhanh chóng, báo hiệu sắp đến tuổi trưởng thành. Suốt giai đoạn này, cơ thể tăng trưởng nhanh, sản sinh hoóc-môn chuẩn bị cho quá trình sản dục. Điều đó không có nghĩa là có thể làm cha, làm mẹ, mà dậy thì chỉ là biểu hiện không còn là trẻ con nhưng chưa là người lớn, dẫn đến một cảm giác bồn chồn, trông mong xen lẫn buồn rầu.

Nhân loại bắt đầu dậy thì ở độ tuổi 8-16 và ngày càng sớm hơn. Nghiên cứu của ĐH Sydney, Aus 11/2016 ghi nhận phát dục dậy thì không cá biệt bắt đầu từ 5-8 tuổi. Nguyên nhân dậy thì ngày càng sớm đến từ việc sử dụng hóa chất, thậm chi hoóc môn hóa học, chất kích thich tăng trưởng ồ ạt vô tội vạ trong trồng trọt, chăn nuôi.

1/. DIỄN BIẾN SINH LÝ :

Bắt đầu dậy thì, thay đổi thấy rõ nhất là cơ thể phát triển nhanh, nhưng không phải các bộ phận cơ thể phát triển đồng bộ. Ngoài ra, còn có một số thay đổi khác.

– Dậy thì nam: Cơ quan sinh dục phát triển; xuất hiện lông nách, lông mu và lông mặt; giọng nói thay đổi; dương vật cương cứng ngoài ý muốn và xuất tinh ban đêm.

– Dậy thì nữ: Ngực phát triển, xuất hiện lông nách, lông mu; kinh nguyệt; vết rạn trên da; mụn và dị ứng; các “giấc mơ ẩm ướt”.

– Ở cả hai phái: đều có mùi cơ thể do mồ hôi và vi khuẩn gây ra.

Tất cả những biến đổi sinh lý này đều có thể được giải quyết.

2/. DIỄN BIẾN TÂM LÝ :

– Hoóc-môn gia tăng làm cho hình thể thay đổi, hoóc-môn cũng ảnh hưởng đến cảm xúc, dễ có tâm trạng thay đổi thất thường.

– Một số bé rất tự ti, cảm tưởng như ai cũng đang quan sát và đánh giá mình, thấy khó chịu và ngượng ngùng, cảm tưởng là mình hơi bất thường.

– Bé có cái nhìn hoàn toàn mới về người khác phái, một số bé lại cảm thấy thích người đồng giới. Đừng vội cho rằng bé là người đồng tính, những cảm xúc ấy từ từ biến mất trong hầu hết trường hợp.

– Con gái bước vào tuổi dậy thì, cha mẹ thường bị đẩy ra ngoài cuộc sống của chúng; các mối quan hệ bạn bè và vài thứ khác dường như quan trọng và tốn nhiều thời gian hơn.

– Cáu gắt, bẳn tính, đuổi theo suy nghĩ riêng tư, khước từ và có ý thoát ly sự chăm sóc của cha mẹ, thậm chí tranh cãi gay gắt.

– Bắt đầu có những rung động đầu đời, thậm chí yêu sớm. Rình rập cạnh việc yêu sớm là những mối nguy về quan hệ tình dục trước hôn nhân, ảnh hưởng đến việc học hành và đặc biệt là việc có thai ngoài ý muốn.

3/. KHẢ NĂNG VÀ ĐIỀU KIỆN TIẾP CẬN tuổi dậy thì của cha mẹ đối với con cái.

– Xã hội đang phát triển tạo ra nhiều điều kiện để cha mẹ tiếp cận và hòa đồng với con cái hơn.

– Cha mẹ ngày càng có văn hóa, tư duy và tầm vóc tư tưởng lớn hơn, có thể tự học tập, lắng nghe và thấu hiểu con cái hơn thuận lợi cho mối dây ràng buộc gia đình bền chặt, tốt đẹp hơn.

– Tư liệu, sách báo về tuổi dậy thì đầy rẫy trên sách in, báo mạng. Việc trẻ và cha mẹ cùng tiếp cận bí ẩn của tuổi mới lớn ngày càng dễ dàng hơn, cha mẹ hiểu con hơn và con cái hiểu chính mình hơn, hiểu cha mẹ hơn.

4/. HƯỚNG TÁC ĐỘNG HIỆU QUẢ đến con cái ở tuổi dậy thì.

– Hướng thượng : lựa chọn các câu danh ngôn, lời hay ý đẹp về cuộc sống, tình yêu, cách ứng xử, cách làm tăng giá trị bản thân… đóng khung treo khắp nhà. Mỗi lần cần nhắn nhủ điều gì với con, thì chọn một câu chuyện hay, xúc động khuyến khích con đọc. Đừng phàn nàn về con và cả nhà cũng không nên đả động gì đến những thay đổi bất thường của bé vì sẽ rất chóng qua.

– Hướng đến tư duy cộng đồng, mỗi dịp cuối tuần, nên duy trì một buổi đi câu, đi bơi hoặc đi xem phim với nhau. Thấy cả nhà ăn uống, nói chuyện vui vẻ, bé sẽ tham gia hào hứng lúc nào không biết.

– Cảm thông và rộng mở giữa cha mẹ và con cái, dạy chúng tỏ lộ cảm xúc, tâm sự với cha mẹ “như người lớn với nhau”. Đơn giản là công bằng, trao đổi thẳng thắn và hỏi ý kiến của cô gái dậy thì khi muốn thay đổi bất cứ thứ gì trong nhà. Làm bạn với bé và cả với bạn của chúng là cách tốt nhất để cha mẹ hòa vào tư duy con cái. Trò chuyện với trẻ đủ sớm : nói về kinh nguyệt hoặc những giấc mơ ướt sau khi trẻ đã trải qua nghĩa là đã quá muộn. Trả lời cho các bé các câu hỏi về cơ thể, chẳng hạn như sự khác biệt giữa các bé trai và gái và trẻ sơ sinh đến từ đâu. Nhưng không nên cung cấp quá nhiều thông tin, chỉ trả lời câu hỏi của chúng. Nếu bạn không biết câu trả lời, hãy giúp con bạn tìm câu trả lời từ một ai đó, như một người bạn hoặc bác sĩ tin cậy.

– Yêu đương : Cha mẹ thường quên mất đời sống tình cảm thời niên thiếu của chính mình, cứ suy từ mình hiện tại để dạy con nên nhiều khi không thể hiểu nổi con, chứ chưa nói đến có thể dạy dỗ, uốn nắn được chúng. Tình yêu của tuổi vị thành niên thường thoáng qua, nông nổi, mù quáng, là yêu kiểu lãng mạn, không dựa trên cơ sở nào.

Tình yêu đó không khác dòng nước chảy, càng ngăn chặn lại càng ào ạt dâng lên, cần phải xem cảm xúc yêu đương là phát triển tự nhiên bản năng tính dục của con người.

– Cảnh báo về những nguy hiểm xung quanh con.

Bảo vệ con gái dường như là một bản năng của người cha. Thực tình mà nói, người cha thế nào đi nữa, các cô con gái vẫn luôn trông đợi cảm giác an toàn từ người cha. Đó không phải chỉ là cảm tính, mà con gái luôn có thiên hướng hướng về cha như người bảo vệ mình. Hãy mạnh mẽ, trân trọng sự có mặt của con trong cuộc sống này đồng thời đảm bảo một cách chắc chắn rằng con gái biết ba của nó yêu nó thế nào.

– Giáo dục giới tính và sức khỏe sinh sản : Những kiến thức tối thiểu về giáo dục giới tính không thể chỉ trông đợi ở nhà trường mà chính người mẹ phải nói cho con biết. Nếu lảng tránh vì cho đó là chuyện khó nói hoặc không nên nói, tức là đã thả nổi việc tìm hiểu về những kiến thức đó cho con, để chúng tự đi tìm qua sách báo, tranh ảnh khiêu dâm hay những người lớn không đáng tin cậy.

…..Nhân loại bắt đầu dậy thì ở độ tuổi 8-16 và ngày càng sớm hơn. Nghiên cứu của ĐH Sydney, Aus 11/2016 ghi nhận phát dục dậy thì không cá biệt bắt đầu từ 5-8 tuổi ……

5/. Hành động cụ thể :

a/. Tìm hiểu con :

– Cha/mẹ càng bắt đầu nói về sự thay đổi càng sớm thì càng giúp trẻ cởi mở hơn trong những năm sau này. Đưa cho bé những cuốn sách viết về tuổi dậy thì, chia sẻ những kỷ niệm của tuổi vị thành niên của riêng mình cho con. Việc biết rằng cha/mẹ cũng đã trải qua tuổi dậy thì như mình, bé sẽ cảm thấy dễ dàng hơn.

– Đặt mình ở vị trí của con : tập đồng cảm với con bằng cách giúp con hiểu rằng khi nó có một chút lo lắng hay nhạy cảm là hoàn toàn bình thường, và cũng sẽ ổn thôi nếu con vừa mới cảm thấy rất người lớn cách đây một phút và rồi thấy mình quá trẻ con vào phút tiếp theo.

– Biết bạn bè của con và cả cha mẹ của chúng : Việc liên lạc thường xuyên giữa các cha mẹ có thể tạo ra một môi trường an toàn cho tất cả các thanh thiếu niên đồng trang lứa. Cha mẹ có thể giúp đỡ lẫn nhau nắm được các hoạt động của trẻ mà không làm cho các em cảm thấy đang bị theo dõi.

– Theo dõi những gì con xem và đọc : Chương trình truyền hình, tạp chí và sách, Internet – trẻ em có quyền truy cập vào hàng tấn thông tin. Cảnh giác những gì trẻ xem và đọc. Đừng ngại thiết lập giới hạn về số lượng thời gian trước máy tính hoặc TV. Biết những gì con đang học tập từ các phương tiện truyền thông và những người chúng giao tiếp trực tuyến.

Bé không nên có quyền truy cập không giới hạn vào TV hay Internet ở nơi riêng tư — những hoạt động này nên để ở nơi sinh hoạt chung cả nhà. Truy cập công nghệ cũng nên bị giới hạn sau những giờ nhất định (khoảng 10 PM hoặc tầm đó) để khuyến khích ngủ đủ giấc.

– Tôn trọng sự riêng tư của con trẻ : Một số cha/mẹ gặp khó khăn với điều này, cảm thấy rằng bất cứ điều gì trẻ em làm đều liên quan đến họ. Nhưng để giúp con trở thành một người lớn, cần cho chúng sự riêng tư. Nếu nhận thấy có rắc rối, có thể can thiệp sự riêng tư của chúng cho đến khi biết được vấn đề. Nhưng nếu không, hãy để chúng tự do.

Nói cách khác, phòng của con, tin nhắn, email, và điện thoại nên được riêng tư. Cũng không nên mong đợi con chia sẻ tất cả những suy nghĩ hoặc hoạt động của chúng. Tất nhiên, vì lý do an toàn, cần luôn biết nơi con đang ở, khi nào chúng về, những gì chúng đang làm, và với ai, nhưng không cần phải biết mọi chi tiết. Và chắc chắn đừng nên mong đợi sẽ được mời tham dự cùng.

– Âm thầm theo sát con yêu : Một số thay đổi nhất định có thể được xem là bình thường trong những năm thiếu niên, nhưng thay đổi tính cách quá nhanh hoặc lâu dài có thể báo hiệu rắc rối thực sự -đây là loại mà cần sự giúp đỡ các chuyên gia tâm lý. Hãy cảnh giác với một (hoặc) những dấu hiệu sau: Tăng hoặc giảm cân quá nhiều; Có vấn đề về giấc ngủ; Thay đổi tính cách nhanh chóng; Đột ngột thay đổi bạn bè; Nghỉ học liên tục; Điểm số sụt giảm; Nói chuyện hoặc thậm chí đùa giỡn về tự tử; Các dấu hiệu sử dụng thuốc lá, rượu, hoặc ma túy; Vi phạm pháp luật

Bất kỳ hành vi không thích hợp mà kéo dài trong hơn 6 tuần cũng có thể là một dấu hiệu của sự cố tiềm ẩn.

b/. Tự đào tạo để gần con :

– Đọc sách về thanh thiếu niên : hồi tưởng về bản thân khi ở lứa tuổi dậy thì. Cần nhớ mình đã đấu tranh với mụn trứng cá hoặc mắc cỡ như thế nào khi phát triển sớm hoặc trễ. Hãy đợi những thay đổi tâm trạng trong đứa con ngoan của bạn, và chuẩn bị tâm lý cho nhiều cuộc xung đột khi chúng trưởng thành như là một cá nhân. Cha mẹ lường trước những gì sẽ xảy ra biết cách xử lý tốt hơn . Và biết càng nhiều, sẽ càng được chuẩn bị tốt.

– Chọn trận mà đánh.

Nếu con muốn nhuộm mái tóc, sơn móng tay màu đen hoặc mặc quần áo kỳ quặc, hãy suy nghĩ kỹ trước khi phản đối. Trẻ dậy thì muốn gây sốc cha/mẹ và tốt hơn là nên để bé làm điều gì đó tạm thời và vô hại; dành sự phản đối lại cho những điều thực sự quan trọng, như thuốc lá, ma túy và rượu hoặc vĩnh viễn thay đổi diện mạo của chúng như xăm trổ, châm lửa vào người hay điều gì gần như vậy.

– Cung cấp thông tin cho con – và cho chính cha/mẹ. Những năm thiếu niên thường là một thời gian thử nghiệm, và đôi khi thử nghiệm đó bao gồm hành vi nguy hiểm. Đừng né tránh các chủ đề như tình dục, ma túy, rượu, và thuốc lá; thảo luận về những việc này với bé một cách cởi mở trước khi chúng tiếp xúc với những vấn đề đó sẽ làm tăng cơ hội để bé hành động có trách nhiệm khi đến thời điểm. Chia sẻ giá trị gia đình với trẻ và thảo luận về những gì bạn tin là đúng và sai.

– Đặt kỳ vọng ở trẻ : Bé có khả năng không hài lòng với những kỳ vọng của cha mẹ đặt trên chúng. Tuy nhiên, chúng cũng hiểu rằng cha mẹ quan tâm nên mới có những mong đợi nhất định như điểm tốt, hành vi cư xử tốt, và tuân thủ các quy tắc của gia đình. Nếu cha mẹ có những mong đợi thích hợp, con sẽ cố gắng đáp ứng. Nếu sự kỳ vọng không hợp lý, con có thể cảm thấy tủi thân vì không được quan tâm.

c/. Người cha trong gia đình cần cảnh báo về những mối nguy cho con gái về:

– Kẻ săn mồi

Con gái luôn trông đợi một ở người đàn ông mạnh mẽ trong đời và nếu bố họ không được như vậy hay không sẵn sàng trở thành người như thế, họ sẽ tìm kiếm ở nơi khác. Những kẻ săn mồi luôn trực sẵn. Đây là một mối nguy thực sự với những cô gái.

Trẻ em Âu Châu (trong đó có tuổi dậy thì) được dạy dỗ để hiểu và thực hành “nguyên tắc bạn thân”: Trẻ không được phép ở một mình ở nơi lạ; khi đi đâu xa, muốn ở lại, không chỉ gọi điện cho bố mẹ là đủ… Cha mẹ không thể giữ chặt tay con mọi lúc, mọi nơi, nhưng có thể trang bị cho con những kỹ năng sinh tồn cần thiết.

– Cần dạy con có tấm lòng độ lượng, biết thiện nguyện và biết giúp đỡ người khác nhưng cũng cần học cách phát hiện những kẻ lợi dụng, gian xảo, biết ai đó lợi dụng chúng.

– Tránh nguy hiểm : Tai nạn giao thông, hiểm nguy các hồ nước, sông suối v.v…là một mối nguy lớn với các bé. Vì thế, cần đưa ra các quy định bắt buộc và nguyên tắc bất di bất dịch với chúng, không có ngoại lệ. Dây an toàn, sử dụng điện thoại khi đi ô tô xe máy v.v… cần được đưa ra và thống nhất. Cho bé dùng ô tô, xe máy là một đặc ân, không phải là quyền lợi.

d/. Điều này bao giờ sẽ chấm dứt?

Khi bé phát triển xuyên suốt những năm thiếu niên, sẽ nhận thấy sự thăng trầm của tuổi dậy thì. Và cuối cùng, chúng sẽ trở thành những người biết giao tiếp, biết chịu trách nhiệm và độc lập.

Wambuakim.

————————————————-

4.861 Trả lời “HỎI ĐÁP Y HỌC LƯỢNG TỬ CUỐI TUẦN 6 TUỔI DẬY THÌ”

 1. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself?

  Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare to
  see a nice blog like this one today.

 2. Awesome issues here. I’m very satisfied to see your article.
  Thank you so much and I am having a look forward to touch you.

  Will you please drop me a mail?

 3. Excellent goods from you, man. I have remember your stuff previous
  to and you are simply too wonderful. I actually like what you’ve got here, really like what you are stating and the best way during
  which you are saying it. You make it enjoyable and you
  continue to care for to stay it wise. I cant wait to
  learn much more from you. That is really a great web site.

 4. My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress
  on a number of websites for about a year and am nervous about switching to another platform.

  I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I
  can transfer all my wordpress posts into it? Any
  help would be greatly appreciated!

 5. Greetings I am so delighted I found your site, I really found you by accident, while I was looking
  on Aol for something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks for a fantastic post and a
  all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t
  have time to read through it all at the minute but I
  have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have
  time I will be back to read much more, Please do keep up the great b.

 6. 128967 541873Hiya! awesome blog! I happen to be a everyday visitor to your site (somewhat much more like addict ) of this site. Just wanted to say I appreciate your blogs and am searching forward for a lot more to come! 901039

 7. 909231 545950This constantly amazes me exactly how weblog owners for example yourself can uncover the time and also the commitment to maintain on composing great blog posts. Your site isexcellent and one of my own ought to read blogs. I just want to thank you. 508749

 8. 339661 213687Magnificent beat ! I would like to apprentice whilst you amend your web site, how could i subscribe for a weblog web site? The account helped me a appropriate deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided brilliant transparent notion 841435

 9. 409663 548793I require to admit that that is 1 wonderful insight. It surely gives a company the opportunity to have in around the ground floor and really take part in creating a thing special and tailored to their needs. 92634

 10. 994178 824083Youll discover some fascinating points in time in this post but I do not know if I see all of them center to heart. Theres some validity but I will take hold opinion until I appear into it further. Amazing post , thanks and we want a lot much more! Added to FeedBurner too 776934

 11. 267968 596630The luxury proposed might be incomparable; citizens are never fail to searching for bags can be a Native goals. The thought numerous insert goals uniquely to push diversity with visibility during the travel and leisure arena. Hotels Discounts 264892

 12. Hey! I know this is kinda off topic nevertheless
  I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa?
  My blog covers a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other.
  If you’re interested feel free to send me an e-mail. I look forward to
  hearing from you! Superb blog by the way!

 13. I’m extremely inspired with your writing abilities and also with the format in your blog. Is this a paid topic or did you modify it yourself? Either way keep up the nice high quality writing, it’s rare to look a great blog like this one today..|

 14. I discovered your blog site on google and check a few of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading more from you later on!?

 15. I would like to thank you for the efforts you have put in penning this website. I’m hoping to check out the same high-grade content by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own site now ;)|

 16. I’ve been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.|

 17. I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one these days.|

 18. I blog often and I truly thank you for your information. This article has truly peaked my interest. I am going to book mark your blog and keep checking for new details about once a week. I opted in for your Feed as well.|

 19. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your site? My website is in the very same niche as yours and my users would genuinely benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this alright with you. Thanks a lot!|

 20. Thanks for ones marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you happen to be a great author. I will remember to bookmark your blog and will eventually come back sometime soon. I want to encourage yourself to continue your great writing, have a nice evening!|

 21. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website offered us with useful info to work on. You have performed an impressive process and our entire neighborhood shall be thankful to you.|

 22. Hi, I do think this is an excellent website. I stumbledupon it 😉 I may return once again since I bookmarked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide other people.|

 23. Great post. I used to be checking continuously this blog and I’m inspired! Extremely useful information particularly the last section 🙂 I deal with such information a lot. I was seeking this particular information for a very long time. Thank you and best of luck. |

  1. Hairston was arrested on June 5 and charged with possession of marijuana and driving without a license, although those charges were dismissed because he was cooperative with the courts canadian levitra Ocular changes resulting from therapy with amiodarone

 24. wonderful put up, very informative. I wonder why the other experts of this sector don’t notice this. You must continue your writing. I am confident, you have a huge readers’ base already!|

 25. Thanks on your marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you happen to be a great author. I will make sure to bookmark your blog and definitely will come back later in life. I want to encourage you to definitely continue your great posts, have a nice afternoon!|

 26. Very good site you have here but I was curious about if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed in this article? I’d really love to be a part of group where I can get opinions from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Kudos!|

 27. I’m impressed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both educative and amusing, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. The issue is something too few men and women are speaking intelligently about. Now i’m very happy that I found this in my hunt for something concerning this.|

 28. Good post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis. It’s always interesting to read through articles from other writers and practice something from other websites. |

 29. Hi, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the favor”.I am trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!|

 30. Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021 року, які вже вийшли
  Ви можете дивитися українською на нашому
  сайті link

 31. Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021 року, які вже вийшли Ви можете дивитися українською на нашому сайті link

 32. Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021 року, які
  вже вийшли Ви можете дивитися українською
  на нашому сайті Link

 33. Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021 року,
  які вже вийшли Ви можете дивитися українською на нашому
  сайті Link

 34. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have created some nice practices and we are looking to exchange methods with others, please shoot me an email if interested.|

 35. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something which I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!|

 36. I’m really enjoying the theme/design of your blog. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A few of my blog visitors have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any solutions to help fix this issue?|

 37. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website?
  I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 38. Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say great blog!

 39. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like
  to send you an e-mail. I’ve got some suggestions for
  your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow
  over time.

 40. Everything typed was very logical. However, what about this?
  suppose you added a little information? I mean, I don’t want to tell you how to run your
  blog, but what if you added a post title to possibly grab a person’s attention? I mean HỎI ĐÁP Y HỌC LƯỢNG TỬ CUỐI
  TUẦN 6 TUỔI DẬY THÌ – Wambua is kinda plain. You should look
  at Yahoo’s front page and note how they create
  post titles to grab viewers to open the links. You might try adding a video or a
  picture or two to grab people interested about what you’ve
  written. Just my opinion, it might bring your website a little
  livelier.

 41. Does your blog have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like
  to send you an email. I’ve got some suggestions for your blog you might
  be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.

 42. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I am gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!|

 43. Please let me know if you’re looking for a writer for your blog. You have some really great posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Many thanks!|

 44. Heya i’m for the first time here. I found this board and I in finding It really helpful & it helped me out a lot. I’m hoping to present one thing back and aid others such as you helped me.|

 45. Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021 року,
  які вже вийшли Ви можете дивитися українською на нашому сайті Link

 46. excellent issues altogether, you simply gained a emblem new reader.
  What would you recommend in regards to your publish that you made
  some days in the past? Any positive?

 47. Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump
  out. Please let me know where you got your design. Thank you

 48. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is wonderful blog. An excellent read. I’ll definitely be back.|

 49. Thanks for another great article. Where else could anyone get that kind of info in such an ideal method of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m on the search for such info.|

  1. Contraindications include clinical situations that present with volume overloads, such as severe anemia, congestive heart failure, or renal insufficiency, at high risk of hemodynamic instability when treated with albumin solutions finasteride hair

 50. I believe this is one of the most important info for me. And i am satisfied studying your article. However should observation on few normal things, The web site style is ideal, the articles is actually great : D. Good process, cheers|

 51. Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I find It really helpful & it helped me out much. I’m hoping to present one thing back and help others like you helped me.|

 52. I’m really loving the theme/design of your weblog. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A few of my blog audience have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any suggestions to help fix this issue?|

 53. What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively helpful and it has aided me out loads. I hope to contribute & aid different customers like its helped me. Good job.|

 54. Heya i’m for the first time here. I found this board and I to find It truly helpful & it helped me out much. I am hoping to provide one thing back and help others like you aided me.|

 55. My partner and I stumbled over here different web address and thought I might check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to looking at your web page for a second time.|

 56. Greate pieces. Keep writing such kind of info on your site.
  Im really impressed by your site.
  Hi there, You’ve done an incredible job. I’ll certainly digg it and
  personally recommend to my friends. I’m sure they’ll be benefited from this site.

 57. Thanks a bunch for sharing this with all people you actually realize what you’re speaking approximately! Bookmarked. Please also talk over with my site =). We may have a link alternate agreement between us|

 58. Link exchange is nothing else except it is simply placing the other person’s website link on your page at proper place and other person will also do similar in favor of you.|

 59. Greetings from California! I’m bored to tears at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I enjoy the info you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent blog!|

 60. I’m really impressed along with your writing talents as neatly as with the format for your weblog. Is that this a paid topic or did you modify it your self? Either way stay up the nice quality writing, it is uncommon to peer a nice weblog like this one today..|

 61. Hi there are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!|

 62. I have been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts on this kind of space . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Studying this info So i’m glad to show that I have an incredibly excellent uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most undoubtedly will make certain to do not disregard this website and provides it a look regularly.|

 63. Hello there, There’s no doubt that your blog may be having web browser compatibility issues. When I look at your blog in Safari, it looks fine however, if opening in IE, it has some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Besides that, excellent website!|

 64. I have been surfing online more than 4 hours today,
  yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. Personally, if all site
  owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

 65. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website provided us with valuable information to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will be thankful to you.|

 66. My coder is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on various websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any help would be greatly appreciated!|

 67. Great beat ! I wish to apprentice even as you amend your web site, how could i subscribe for a blog site? The account aided me a applicable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided brilliant clear idea|

 68. Hey there terrific blog! Does running a blog such as this take a great deal of work? I’ve absolutely no understanding of coding however I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyways, if you have any recommendations or techniques for new blog owners please share. I know this is off subject however I just wanted to ask. Thank you!|

 69. This is very interesting, You’re a very skilled blogger.
  I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post.
  Also, I have shared your website in my social networks!

 70. Thanks for the marvelous posting! I really enjoyed reading it, you are a great author.I will be sure to bookmark your blog and will often come back at some point. I want to encourage you to continue your great posts, have a nice afternoon!|

 71. Woah! I’m really digging the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between superb usability and visual appearance. I must say you have done a amazing job with this. Additionally, the blog loads super quick for me on Chrome. Superb Blog!|

 72. Heya i am for the primary time here. I came across this board and I in finding It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you helped me.|

 73. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!|

 74. Simply want to say your article is as amazing. The clearness for your put up is just nice and i could suppose you are an expert in this subject. Well along with your permission allow me to take hold of your feed to stay up to date with coming near near post. Thanks one million and please continue the enjoyable work.|

 75. I do not know if it’s just me or if perhaps everybody else encountering problems with your blog. It seems like some of the text in your posts are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well? This may be a issue with my internet browser because I’ve had this happen previously. Many thanks|

 76. What i do not realize is actually how you’re not really a lot more smartly-appreciated than you may be right now. You are so intelligent. You recognize therefore significantly relating to this topic, produced me personally consider it from numerous various angles. Its like women and men are not fascinated until it’s one thing to do with Woman gaga! Your own stuffs excellent. All the time deal with it up!|

 77. whoah this weblog is wonderful i really like studying your posts. Keep up the good work! You understand, a lot of people are looking round for this information, you can aid them greatly. |

 78. Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you so much, However I am having problems with your RSS. I don’t know why I am unable to subscribe to it. Is there anybody else getting similar RSS issues? Anybody who knows the solution will you kindly respond? Thanx!!|

 79. I’ve been surfing online more than three hours lately, yet I never found any attention-grabbing article like yours. It’s pretty value sufficient for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you probably did, the net will probably be a lot more useful than ever before.|

 80. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is magnificent, as well as the content!|

 81. Pretty nice post. I simply stumbled upon your weblog and wished to mention that I’ve
  truly enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing on your rss feed and I’m hoping you write again soon!

 82. Hello, Neat post. There is a problem together
  with your site in web explorer, might check this? IE nonetheless is the market chief and a
  large component of folks will pass over your excellent writing due
  to this problem.

 83. Boni und Aktionen gehören sicherlich zu den wichtigsten Aspekten bei der Wahl eines Online Casinos. Daher legen wir von GGBet besonders großen Wert darauf, unseren neuen Spielern ein attraktives Angebot zu präsentieren, das ihnen den optimalen Einstieg in das Casino Abenteuer ermöglicht. Wir meinen, dass unser GGBet Casino Bonus unseren neuen Gästen einen optimalen Start bietet, den Sie sicher nicht so schnell in einem Online Casino in Deutschland finden werden. Klassische Slots basieren auf traditionellen Einarmigen Banditen und Fruchtmaschinen, die man heutzutage noch manchmal in herkömmlichen Casinos findet. Diese Spiele sind für gewöhnlich viel simpler als ihre modernen Gegenstücke – allerdings versprechen auch diese virtuellen Varianten eine Mordsgaudi. Bei Mr Green haben wir klassische Slots wie z.B. Super 7s und Burning Diamonds, die nur darauf warten, von Ihnen gespielt zu werden. https://codycwma087531.ka-blogs.com/64993738/book-of-ra-kostenlos-ohne-anmeldung-und-registrierung Die Betreiber freut es: Deutschland ist ein wichtiger Markt. Sie verdienen laut Daten der Gemeinsamen Geschäftsstelle Glücksspiel pro Jahr fast eine halbe Milliarde Euro. Ihr Gewinn ist der Verlust der Spieler. Oder doch nicht? Bitte deaktivieren Sie sämtliche Hard- und Software-Komponenten, die in der Lage sind Teile unserer Website zu blockieren. Z.B. Browser-AddOns wie Adblocker oder auch netzwerktechnische Filter. Weitere Angebote der Kanzlei Dr.Bahr: Das ist ja der Trick an der Sache. Du siehst die Werbung mit diesem Quatsch und wenn jemand danach sucht findet er die internationale Seite aus einem Drittland, wo man dann spielen kann wie man will… Durch die Werbung würden also auch Neukunden angezogen, so die Schlussfolgerung der Autoren. Die Werbung würde in einer Weise betrieben, die der EuGH-Rechtsprechung zuwiderläuft. Folglich wiesen die Casinos Austria in einer Stellungnahme daraufhin, die Werbeausgaben von 2005 bis 2019 bereits um 14,2 Prozent reduziert zu haben. Außerdem sei es für den Konzern verpflichtend, Werbung als einzig lizenzierter Anbieter Österreichs in einem angemessenen Ausmaß zu schalten.