VŨ TRỤ ĐA CHIỀU – KHÔNG THỜI GIAN ĐA CHIỀU – Phần II

ĐA VŨ TRỤ

I/. Tóm tắt những tri kiến khoa học về tiến trình đa giới của vũ trụ:

– Ở giai đoạn tiền Big Bang thì chưa có không gian và thời gian, do đó cũng không có vũ trụ. Ở qui mô điểm lượng tử Bo thì mọi thước đo không gian – thời gian đều bằng không, mật độ, khối lượng và năng lượng là cực hạn, do đó tập hợp đủ mọi điều kiện cho vụ giãn nở phi thường được hình dung như một Vụ Nổ Lớn (Big Bang).

– Giãn nở bắt đầu, sau 1,2 x 10^-250 s thì hàng trăm chiều không gian và một chiều thời gian tỏa ra đẳng hướng, tạo ra khoảng không vũ trụ. Vũ trụ chính thức khai sinh.

– Gần như cùng lúc (sau 1 phần 10.000 tỷ giây), năng lượng cực hạn “bung” ra trong không gian lượng tử đó. Vũ trụ rất dày đặc và rất nóng, nhưng sau đó, do sự giãn nở rất nhanh, nên mật độ và nhiệt độ dần hạ xuống. 85% tổng năng lượng vũ trụ chuyển thành chân không lượng tử nén các chiều không gian lại, làm cho không gian vũ trụ co lần thứ nhất, từ hàng trăm chiều không gian co lại chỉ còn 11 chiều không gian, cộng với chiều thời gian đã mở sẵn trước đó. Chúng ta sẽ nghiên cứu kỹ không – thời gian 12 chiều này.

Tiếp theo sự giãn nở này, không gian vũ trụ 12 chiều hình thành, khẳng định tồn tại và phát triển, các bức xạ mất dần năng lượng. Và chỉ trong một vài giây, vũ trụ được hình thành, trải dài đến vô tận chỉ từ một hằng điểm lượng tử duy nhất. vật chất dần được tạo thành, tỏa rộng ra trong không gian đó.

– Trong mảng vũ trụ mà sau này chứa chúng ta, Vũ trụ phát triển bằng cách phát tán vật chất đẳng hướng với tốc độ lớn hơn vận tốc ánh sáng, tương quan nhân quả hình thành, đảo lộn rồi lại xác lập nhiều lần trong pha “Vũ trụ lạm phát” này. Nhiệt độ và mật độ hạ xuống nhanh, 70% năng lượng còn lại tiếp tục chuyển vào chân không lượng tử, tiếp tục nén các chiều không gian làm cho không gian vũ trụ co lần thứ hai xuống chỉ còn 3 chiều không gian và 1 chiều thời gian như hiện nay. Các định luật và các lực vũ trụ cơ bản được xác lập.

– Có thể thấy rằng gần 95% năng lượng vũ trụ “khởi thủy” chuyển vào chân không lượng tử, và năng lượng của chân không lượng tử này đã “nén” hàng chục vũ trụ trong không gian vũ trụ hiện nay, hình thành ĐA VŨ TRỤ. Do các vũ trụ này là tổ hợp của các chiều không gian khác nhau (số chiều > 2) nên các vũ trụ này không nhận thức được nhau (nghĩa là vô hình đối với nhau).

– Đúng ra phải nhận thức rằng có 11 chiều không gian, vì thời gian là thành phần cốt lõi của Luật Lớn qui định tồn tại của vũ trụ (Luật Vô Thường), nó thấm đẫm trong mỗi chiều không gian, chi phối và quyết định mọi tồn tại. Hầu hết chúng ta đều bị thuyết phục một cách sâu sắc rằng ở một mức độ vô thức, một cái đồng hồ vũ trụ vĩ đại đang tích tắc mỗi giây trong không gian khổng lồ gọi là vũ trụ này. Tuy nhiên, vào đầu thế kỷ trước, Albert Einstein đã giải thích rằng thời gian thực tại có liên quan tới mỗi vật thể trong vũ trụ, và rằng thời gian là một “chủ thể” không tách biệt với không gian. Ngay cả các chuyên gia đồng bộ thời gian trên thế giới cũng biết rằng thế giới này được xử lý bởi một sự tích tắc được quy định một cách ngẫu nhiên, do đồng hồ hoàn toàn không có khả năng đo được thời gian.

Rõ ràng là, chỉ còn cách duy nhất là hãy chìm vào một “ảo tưởng tạm thời” của sự vô tận này, biết rằng có một không gian nơi mà quá khứ của chúng ta vẫn tồn tại và những gì chúng ta làm sẽ không hề thay đổi. Hoặc như chính Einstein nói: “Những người như chúng ta, những kẻ tin vào vật lý học, biết rằng sự phân biệt giữa quá khứ, hiện tại, và tương lai chỉ là một ảo tưởng cố chấp dai dẳng.”

– Trong (chỉ một) không gian vũ trụ hình thành từ Big Bang chứa hàng nghìn vũ trụ (đa vũ trụ), trong đó mỗi vũ trụ đều là tổ hợp của nhiều chiều khác nhau (vũ trụ đa chiều), có các định luật hằng hữu vũ trụ và các lực vũ trụ cơ bản riêng, giống hoặc không giống với các vũ trụ đa chiều khác. Trong đó có thế giới của chúng ta, là một vũ trụ 4 chiều, chứa trong đó 8 chiều không gian đang co lại thành hằng điểm.

II/. Các chiều không gian:

Chúng ta nghiên cứu 11 chiều không gian tồn tại sau lần không gian co lại lần thứ nhất.

1/. Chiều không gian thứ nhất, như mọi người đều biết, là chiều dài (còn gọi là trục Ox). Đối tượng 1 chiều được hình dung như một đường thẳng, chỉ tồn tại với một đặc tính duy nhất về độ dài.

2/. Chiều không gian thứ hai – chiều rộng (trục Oy) bổ sung vào chiều thứ nhất Ox thì chúng ta sẽ có đối tượng 2 chiều (chẳng hạn như hình vuông).

3/. Chiều không gian thứ ba là chiều sâu (trục Oz). Các vật thể 3 chiều đều có diện tích và tiết diện. Chẳng hạn như một khối lập phương, có chiều dài, chiều rộng, chiều sâu và do vậy có thể tích.

Trong không thời gian 4 chiều thì chúng ta chỉ nhận thức được 3 chiều không gian Dài + Rộng + Cao cùng thẳng góc nhau tại gốc tọa độ O. Các chiều khác cùng thẳng góc nhau với 3 chiều nói trên tại trục tọa độ O nên không thể biểu đạt hình học được, vì chúng đã co lại thành hằng điểm, hoặc là nền của vũ trụ (chiều thời gian) nên đều là vô hình trong không – thời gian 4 chiều của chúng ta.

4/. Chiều không gian thứ tư : là chiều không gian song hành với trục thời gian, co thành hằng điểm nên là vô hình với chúng ta. Nó phản ảnh thời gian – chiều chi phối các thuộc tính của mọi vật chất tại một điểm thời gian bất kỳ (chẳng hạn như sự lão hóa của động vật và tính cũ, mới của đồ vật). Cùng với 3 chiều không gian trên, chiều thời gian là cần thiết để xác định sự tồn tại, vị trí của một thực thể trong vũ trụ.

Nếu có khả năng nhận thức được chiều thứ tư này, sẽ có khả năng nhận biết được mọi vận động của thế giới trong thời gian thực, từ khởi thủy Big Bang cho đến tận cùng vũ trụ trở về Bo.

Albert Einstein đồng nhất hóa chiều không gian thứ tư với thời gian.

5/. Chiều không gian thứ năm: là chiều không gian co thành hằng điểm, phản ảnh ý niệm về thế giới song song. Nếu có thể nhìn thấu chiều thứ năm, chúng ta sẽ thấy một thế giới hơi khác biệt so với thế giới chúng ta đang sống. Thế giới ấy sẽ giúp chúng ta có cơ sở đánh giá sự giống và khác nhau giữa thế giới của chúng ta với những thế giới song song khác.

6/. Chiều không gian thứ sáu: là chiều không gian co thành hằng điểm, cho phép nhìn thấy một mặt phẳng của thế giới song song, nơi chúng ta có thể so sánh và xác định vị trí của tất cả các vũ trụ song song ra đời cùng vũ trụ của chúng ta, tức là từ vụ nổ lớn (Big Bang). Về lý thuyết, nếu nắm rõ chiều thứ năm và thứ sáu thì có thể xuyên không, tức là quay về quá khứ hoặc đi đến tương lai.

7/. Chiều không gian thứ bảy: là chiều không gian co thành hằng điểm, cho phép bước vào các thế giới xuất hiện với các điều kiện ban đầu khác vũ trụ của chúng ta, tức là không hình thành từ vụ nổ Big Bang.

8/. Chiều không gian thứ tám: là chiều không gian co thành hằng điểm, cho chúng ta thấy từng mặt phẳng của các vũ trụ song song trong chiều thứ bảy, mỗi vũ trụ đó lại hình thành với điều kiện ban đầu khác nhau, không ngừng phân nhánh và mở rộng đến vô tận.

9/. Chiều không gian thứ chín: là chiều không gian co thành hằng điểm, giúp trực nhận và so sánh tất cả các vũ trụ song song hình thành từ các điều kiện ban đầu khác nhau và nơi đó ngự trị các quy luật vật lý khác nhau.

10/. Chiều không gian thứ mười: là chiều không gian co thành hằng điểm, kết nối chúng ta với các vũ trụ đa chiều khác, có thể đi đến bất cứ vũ trụ đa chiều đồng đẳng nào trong chỉ một vài giây.

11/. Chiều không gian thứ mười một : là chiều không gian co thành hằng điểm, sẽ dẫn chúng ta đến một điểm ẩn chứa những điều nằm ngoài giới hạn tưởng tượng và tầm hiểu biết của con người.


Wambuakim

(Xem tiếp phần III : Vũ trụ đa chiều và đa vũ trụ).

4.909 Trả lời “VŨ TRỤ ĐA CHIỀU – KHÔNG THỜI GIAN ĐA CHIỀU – Phần II”

 1. I would like to thnkx for the efforts you’ve put in writing this website.

  I am hoping the same high-grade site post from you in the upcoming as
  well. Actually your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now.
  Really the blogging is spreading its wings fast.
  Your write up is a great example of it.

  my website … clubriders.men

 2. Hello everyone, it’s my first pay a quick visit at this site, and article is really fruitful
  in support of me, keep up posting these types of posts.

 3. I wanted to compose you a little bit of observation to say thanks a lot again with your
  stunning views you’ve provided in this article. This has been so remarkably generous of you to offer without restraint what exactly
  a number of us would have sold as an electronic book to help make some cash for their own end, most notably since you
  could possibly have tried it in the event you wanted.
  These inspiring ideas in addition acted like a fantastic way
  to be certain that someone else have similar keenness much like my own to learn somewhat more in respect of
  this matter. I am sure there are many more pleasant situations
  in the future for people who view your website.

  Here is my web blog: http://showhorsegallery.com/index.php/member/1208505/

 4. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate
  to this brilliant blog! I guess for now i’ll settle
  for book-marking and adding your RSS feed
  to my Google account. I look forward to new updates and will talk
  about this website with my Facebook group. Chat soon!

  Here is my site – tsc-saarlorlux.de

 5. I and my guys were found to be studying the great guidelines on your web
  page and so quickly developed a horrible suspicion I never expressed respect to the
  blog owner for them. Most of the guys were certainly
  warmed to learn them and already have in actuality been loving those things.
  Appreciation for simply being very kind and also for going for certain incredible subject matter millions of individuals are really desperate to be informed on.
  Our own honest apologies for not expressing appreciation to
  earlier.

  Feel free to surf to my homepage http://haojiafu.net/forum.php?mod=viewthread&tid=805087

 6. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I come
  across a blog that’s both equally educative and interesting, and without a doubt, you have
  hit the nail on the head. The issue is an issue that not enough
  people are speaking intelligently about. Now i’m very happy that I stumbled across
  this during my hunt for something regarding this.

  Review my website – http://frun-test.sakura.ne.jp

 7. If some one wishes expert view on the topic of running
  a blog after that i suggest him/her to pay a quick visit this website, Keep up
  the nice job.

  My website :: Toni

 8. You actually make it appear so easy with your presentation however I find this matter to be actually one thing which I
  feel I’d never understand. It sort of feels too complicated and extremely extensive for me.
  I am taking a look ahead in your next submit, I’ll try to get the hold of it!

  Also visit my blog post – https://www.memorytoday.com/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=PendletonDarlene

 9. This is the perfect webpage for everyone who hopes to understand this topic.

  You understand so much its almost tough to argue with you (not that
  I actually would want to?HaHa). You definitely put a fresh spin on a topic which has been written about for ages.

  Great stuff, just wonderful!

  Here is my page … https://bbs.cnction.com/home.php?mod=space&uid=269985&do=profile&from=space

 10. Wow, marvelous weblog structure! How long have you ever
  been running a blog for? you make running a blog glance easy.
  The total glance of your web site is magnificent, as neatly
  as the content material![X-N-E-W-L-I-N-S-P-I-N-X]I simply
  could not leave your web site before suggesting that
  I extremely loved the standard information a person supply to your guests?
  Is gonna be again ceaselessly in order to check up on new posts.

  my homepage :: http://185.52.3.110/smf/index.php?action=profile;u=76754

 11. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some
  research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from
  this post. I am very glad to see such magnificent info being shared
  freely out there.

  Also visit my web blog: http://www.qiurom.com

 12. Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues.

  When I look at your blog in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, great blog!

  Have a look at my web-site Richelle

 13. Its like you learn my mind! You seem to understand a lot about this,
  such as you wrote the e-book in it or something. I believe that you simply could do with a few p.c.
  to power the message house a bit, however other than that, that
  is wonderful blog. An excellent read. I will certainly be back.

  Look into my blog – atomy123.com

 14. I was honored to receive a call from a friend when he identified the important guidelines shared
  in your site. Going through your blog article is a real wonderful experience.
  Many thanks for thinking about readers at all like me, and
  I want for you the best of achievements for a professional in this domain.

  Here is my web-site https://kebe.top/

 15. I was curious if you ever considered changing the page layout of your
  website? Its very well written; I love what youve got to say.

  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it
  better. Youve got an awful lot of text for only having one or
  two images. Maybe you could space it out better?

  my page :: mpc-install.com

 16. I have viewed that wise real estate agents just about
  everywhere are warming up to FSBO Promoting.
  They are noticing that it’s not only placing a sign in tthe front yard.
  It’s really in relation to building relationships with thes retaillers wwho one of these days will become consumers.
  So, whenever you give your time and energy to hhelping these sellers go it alone : the
  “Law associated with Reciprocity” kicks in. Interesting blog
  post.

 17. Hi just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly.

  I’m not sure why but I think its a linking issue.

  I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

  Here is my web-site … tsw1.home.pl

 18. Howdy would you mind stating which blog platform you’re working with?
  I’m going to start my own blog in the near future but I’m
  having a hard time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and
  I’m looking for something unique. P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!

  my website – chengdian.cc

 19. Have you ever considered writing an ebook or guest authoring on other sites?

  I have a blog centered on the same topics you
  discuss and would love to have you share some stories/information. I know
  my visitors would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me
  an e mail.

  Here is my web page :: http://www.atomy123.com/

 20. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you,
  However I am experiencing troubles with your RSS. I don?t understand the reason why I
  am unable to subscribe to it. Is there anyone else having similar RSS problems?
  Anyone that knows the solution can you kindly respond?

  Thanks!!

  Also visit my site; http://chengdian.cc

 21. I hardly leave comments, but i did some searching and wound
  up here VŨ TRỤ ĐA CHIỀU – KHÔNG THỜI GIAN ĐA CHIỀU – Phần II – Wambua.

  And I do have 2 questions for you if you usually do not mind.
  Could it be simply me or does it seem like
  some of the remarks appear as if they are coming from brain dead individuals?
  😛 And, if you are writing on other social sites, I’d like to keep up with everything fresh you have to post.
  Would you list of the complete urls of all your community sites like your
  Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

  my website – Mollie

 22. Simply desire to say your article is as astonishing.
  The clearness to your put up is simply nice and that i can assume you’re a professional on this subject.
  Fine together with your permission allow me to grasp your RSS feed to keep updated with drawing close post.
  Thank you one million and please continue the enjoyable work.

  Here is my webpage; mpc-install.com

 23. I’m not sre why bᥙt tһis web site is loɑding extremеly slow for me.
  Is anyone else having tһis pгoblem or iss it a problem on my end?

  I’ll check bacк later on andd seee if the proƅlem stilll exists.

  Look into my ѡeb page; baca disini

 24. Unquestionably consider that which you said.

  Your favourite justification seemed to be at the internet the simplest factor to
  remember of. I say to you, I certainly get irked while folks
  consider concerns that they plainly don’t recognise about.
  You managed to hit the nail upon the top and also outlined out the entire thing with no
  need side effect , other folks can take a signal.
  Will likely be again to get more. Thanks

  Here is my web page :: chengdian.cc

 25. Thank you for sharing superb informations. Your site is so cool.
  I am impressed by the details that you’ve on this blog.

  It reveals how nicely you understand this subject.
  Bookmarked this website page, will come back for more articles.
  You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and just couldn’t come across.
  What a great website.

  my website … http://clubriders.men

 26. Hi would you mind letting me know which webhost you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and
  I must say this blog loads a lot faster then most.

  Can you suggest a good web hosting provider at a honest price?
  Cheers, I appreciate it!

  Here is my site 163.30.42.16

 27. Hi would you mind stating which blog platform you’re using?

  I’m going to start my own blog soon but I’m having a tough time making a
  decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking
  for something completely unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

  My blog :: http://www.atomy123.com

 28. I don’t know whether it’s just me or if everyone else experiencing
  problems with your site. It appears as though some of the text in your posts
  are running off the screen. Can someone else please comment and
  let me know if this is happening to them as well?
  This could be a issue with my internet browser because I’ve had this happen before.
  Thanks

  my site; http://www.zicd.com

 29. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am having difficulties with your RSS.
  I don?t know the reason why I cannot join it. Is there anybody getting the
  same RSS problems? Anyone that knows the answer
  will you kindly respond? Thanks!!

  Feel free to visit my website … atomy123.com

 30. I had been honored to receive a call from a friend as he found out
  the important ideas shared in your site. Reading through your blog posting is a real excellent experience.

  Many thanks for taking into consideration readers just like me, and I desire for you the best of
  achievements like a professional in this field.

  Look at my site :: http://clubriders.men

 31. Hello, I think your blog might be having browser
  compatibility issues. When I look at your blog site in Firefox, it looks fine
  but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic
  blog!

  Have a look at my web-site … http://www.lubertsi.net

 32. I’m honored to obtain a call from a friend immediately he found the important recommendations shared
  on the site. Browsing your blog write-up is a real brilliant experience.
  Thanks again for thinking about readers much like me,
  and I would like for you the best of success as being a professional in this surface area.

  Feel free to visit my webpage :: http://www.atomy123.com/forum.php?mod=viewthread&tid=266083

 33. Hi there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.
  Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions?
  Thank you

  my web-site :: kebe.top

 34. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our
  community. Your site provided us with valuable information to work on. You have
  done a formidable job and our whole community will be thankful
  to you.

  Feel free to surf to my web site … mpc-install.com

 35. An impressive share! I have just forwarded this onto a coworker who
  was doing a little research on this. And he in fact bought me breakfast due to the fact that
  I stumbled upon it for him… lol. So let me reword this….
  Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending some
  time to talk about this issue here on your internet site.

  My web page – showhorsegallery.com

 36. Hey would you mind stating which blog platform you’re using?
  I’m planning to start my own blog soon but I’m having a tough time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
  Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m
  looking for something completely unique.
  P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!

  Here is my web blog :: https://mpc-install.com/punbb-1.4.6/viewtopic.php?id=258179

 37. This is the perfect website for everyone who really wants to understand this topic.
  You understand so much its almost hard to argue with
  you (not that I actually would want to?HaHa).
  You certainly put a brand new spin on a topic that has been discussed for a
  long time. Excellent stuff, just excellent!

  Here is my web page; mpc-install.com

 38. Its like you learn my mind! You seem to know so much approximately
  this, such as you wrote the e book in it or something.

  I feel that you just can do with a few percent to pressure the message house
  a bit, however other than that, that is magnificent blog.
  A fantastic read. I’ll certainly be back.

  Feel free to visit my site http://www.anapapansion.ru

 39. I and my buddies ended up looking at the excellent hints from your
  website and immediately I had a horrible suspicion I had not expressed respect to the blog
  owner for those techniques. Those women ended up
  warmed to read all of them and have in effect without a doubt been using those things.
  We appreciate you actually being considerably considerate as well as for picking
  this sort of tremendous areas millions of individuals are really eager
  to discover. Our own honest apologies for not expressing appreciation to earlier.

  Also visit my site – http://www.goldenanapa.ru

 40. Magnificent beat ! I would like to apprentice at the same time as you amend your site,
  how could i subscribe for a blog website? The account helped me a applicable deal.
  I were tiny bit acquainted of this your broadcast offered shiny transparent idea.

  Here is my web page 800ws.net

 41. First off I would like to say fantastic blog! I had a quick question which I’d like to ask if
  you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your mind before writing.

  I’ve had a hard time clearing my mind in getting my ideas out there.
  I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15
  minutes are generally lost simply just trying to figure out how to begin. Any recommendations or hints?
  Appreciate it!

  Feel free to visit my blog :: goldenanapa.ru

 42. I think this is among the most vital information for me.
  And i’m glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style is
  great, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

  My homepage :: kebe.top

 43. I would like to use the chance of saying thanks
  to you for your professional suggestions I have always enjoyed browsing your site.
  I will be looking forward to the particular commencement of my school research and the complete preparation would never have been complete without coming
  to your site. If I can be of any assistance to others,
  I will be happy to help via what I have discovered from here.

  Feel free to surf to my web blog 800ws.net

 44. I do not even know the way I finished up right here, however
  I believed this put up was good. I don’t know who you are but
  certainly you’re going to a famous blogger for those who aren’t
  already. Cheers!

  Also visit my web page; kebe.top

 45. Hi to every body, it’s my first pay a visit of this webpage; this website contains remarkable
  and truly fine information in support of visitors.

  My blog post :: Lauri

 46. I am glad for commenting to let you know what a useful discovery my friend’s girl enjoyed using your web site.
  She came to understand such a lot of issues, including how
  it is like to have an excellent teaching heart to let a
  number of people really easily know precisely specific
  very confusing matters. You actually surpassed
  our own desires. Thanks for presenting such insightful, trusted,
  explanatory and cool tips about your topic to Janet.

  Also visit my site; lovegamematch.com

 47. Awesome blog you have here but I was curious about if you knew of any message
  boards that cover the same topics talked about
  in this article? I’d really like to be a part of community where I can get feedback from
  other knowledgeable individuals that share
  the same interest. If you have any suggestions, please let
  me know. Appreciate it!

  Feel free to visit my blog post … http://clubriders.men/viewtopic.php?id=391878

 48. I got this web site from my buddy who told me about this website and at
  the moment this time I am visiting this website and reading very informative articles or reviews at this place.

  Check out my webpage :: 86x.org

 49. Heya excellent website! Does running a blog such as this take a large amount of work?
  I’ve very little understanding of computer programming but I
  was hoping to start my own blog in the near future.
  Anyways, should you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.
  I know this is off subject nevertheless I just had to ask.
  Thank you!

  my blog; Christiane

 50. Thank you for your blog post. Jones and I have already been saving to buy a new book on this topic and your post has
  made people like us to save money. Your ideas really resolved all our concerns.
  In fact, greater than what we had thought of prior to when we came across your excellent blog.
  I actually no longer nurture doubts and also a troubled mind because
  you have attended to each of our needs here. Thanks

  Feel free to visit my page kebe.top

 51. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back
  to your website? My blog is in the exact same niche as yours and my users would certainly benefit from a lot of the information you
  provide here. Please let me know if this okay with you. Thanks!

  Here is my webpage; http://www.lubertsi.net

 52. Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your
  website, how could i subscribe for a blog website? The
  account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of
  this your broadcast offered bright clear idea

  Here is my blog post; clubriders.men

 53. My spouse and i were now fortunate Peter could carry out his preliminary
  research via the precious recommendations he gained from your very own web site.
  It is now and again perplexing to simply possibly be making a gift of procedures many people may have been selling.

  And now we understand we’ve got the website owner to appreciate because of that.
  The main illustrations you’ve made, the easy blog menu, the friendships your site make
  it easier to engender – it’s got all amazing, and it is helping our son in addition to the family
  reckon that the article is pleasurable, which is incredibly
  essential. Thank you for the whole lot!

  my website – kebe.top

 54. Hi, I do believe this is a great site. I stumbledupon it 😉 I may
  return yet again since I book marked it.
  Money and freedom is the best way to change,
  may you be rich and continue to help other people.

  Also visit my page Brittany

 55. Hi there, I do believe your website could be having browser compatibility problems.
  When I take a look at your website in Safari, it looks fine however when opening in I.E., it has some overlapping issues.
  I merely wanted to give you a quick heads up!
  Apart from that, excellent blog!

  My webpage clubriders.men

 56. I seriously love your website.. Excellent colors & theme. Did you make this web site
  yourself? Please reply back as I’m wanting to create my own personal
  website and would love to find out where you got this from or
  what the theme is called. Kudos!

  Look into my web page: Jacinto

 57. You could definitely see your skills within the work you
  write. The arena hopes for even more passionate writers such as you who
  aren’t afraid to say how they believe. All the time go after your heart.

  Look into my webpage – Kieran

 58. I’ve been surfing online more than 2 hours today, yet I
  never found any interesting article like yours.
  It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made
  good content as you did, the net will be a lot more useful than ever
  before.

  Check out my web blog … https://www.diablo.moe

 59. This is the perfect web site for everyone who wishes to understand this topic.
  You know so much its almost hard to argue with you (not that I really will need to…HaHa).
  You definitely put a brand new spin on a subject
  that’s been written about for many years. Excellent stuff, just excellent!

  Also visit my blog post; Kent

 60. Howdy! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me
  of my previous roommate! He always kept talking about this.
  I most certainly will send this information to him. Fairly certain he’s going to have a great read.
  Thank you for sharing!

  Feel free to visit my webpage :: http://www.atomy123.com

 61. Hello I am so delighted I found your site, I really found you by error, while I was searching on Digg for something
  else, Anyways I am here now and would just like to say kudos
  for a marvelous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don?t have time to go through
  it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the great b.

  Feel free to visit my web site :: http://www.1stanapa.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=GrazianiRosalinda

 62. Hey are using WordPress for your blog platform?

  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own.
  Do you require any html coding knowledge to make your own blog?
  Any help would be greatly appreciated!

  my page … kebe.top

 63. Thank you for your site post. Jones and I are actually saving to buy a new guide on this subject matter and your post has
  made us to save our own money. Your ideas really resolved all
  our problems. In fact, a lot more than what we had
  recognized just before we stumbled on your amazing blog.
  We no longer nurture doubts and also a troubled mind because you have totally attended to the needs here.
  Thanks

  Take a look at my webpage :: https://kebe.top/viewtopic.php?id=1923291

 64. Pretty great post. I just stumbled upon your blog and wished to mention that I have really loved surfing
  around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your feed and I
  hope you write again soon!

  my web blog: kebe.top

 65. hello!,I like your writing very so much!
  percentage we keep up a correspondence more about your article on AOL?
  I need an expert in this area to resolve my problem. May be that is you!
  Taking a look ahead to peer you.

  Check out my web site mpc-install.com

 66. Thank you for being my coach on this niche.
  We enjoyed your own article quite definitely and most of all enjoyed reading the way
  in which you handled the issues I widely known as
  controversial. You happen to be always quite kind
  to readers much like me and aid me in my everyday living.
  Thank you.

  Feel free to visit my blog … showhorsegallery.com

 67. I am extremely inspired along with your writing talents and also with the
  structure for your weblog. Is that this a paid
  subject or did you modify it your self? Anyway keep up the nice high quality writing, it is
  rare to look a great blog like this one today.

  Feel free to surf to my web site … khoquet.com

 68. Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring on other websites?

  I have a blog based upon on the same subjects
  you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my subscribers would enjoy
  your work. If you’re even remotely interested, feel free
  to send me an e-mail.

  my blog post mpc-install.com

 69. Please let me know if you’re looking for a writer for your blog.

  You have some really good posts and I feel I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off,
  I’d absolutely love to write some material for
  your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested.
  Kudos!

  Review my web site – Athlete Pharm Keto Review

 70. Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative.
  I am gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you
  continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing.
  Cheers!

  Review my web site :: Tru Vita CBD

 71. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate
  to this superb blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to new updates and will share this website
  with my Facebook group. Talk soon!

  my webpage – Viag Rx

 72. Hi! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.

  Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things
  out pretty quick. I’m thinking about setting up my
  own but I’m not sure where to start. Do you
  have any points or suggestions? Many thanks

  My blog :: Paramore Skin Care

 73. I’m extremely inspired with your writing talents as neatly
  as with the format for your weblog. Is that this a
  paid topic or did you modify it your self? Anyway stay up the excellent high quality
  writing, it is rare to peer a great blog like this one these
  days.

  My web-site; Follipur

 74. Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say wonderful blog!

  My web page :: w123ce.ru

 75. I really like your blog.. very nice colors & theme.
  Did you make this website yourself or did you hire someone to do it
  for you? Plz reply as I’m looking to create my own blog and
  would like to know where u got this from. thanks a lot

 76. I intended to compose you that little note to
  give many thanks over again for the incredible ideas you have documented on this website.

  This has been certainly strangely open-handed of people like you giving unreservedly
  exactly what a number of people could have supplied for an ebook in making some bucks for their own end, principally given that you might
  well have tried it in case you considered necessary. Those guidelines additionally worked to become a easy way to fully grasp
  that many people have the same zeal just as my personal own to find out a little more around
  this issue. I think there are many more fun sessions up front for individuals that check out
  your blog post.

  my blog … Cogni360 Pills

 77. Thanks for ones marvelous posting! I genuinely enjoyed reading
  it, you may be a great author. I will be sure to bookmark your blog
  and will come back later on. I want to encourage continue your
  great job, have a nice weekend!

  Check out my page; Primal Testo XL

 78. I’m really impressed together with your writing abilities as neatly
  as with the layout for your weblog. Is that this a paid subject or did you customize it yourself?

  Either way stay up the excellent quality writing, it is
  uncommon to peer a nice blog like this one today.

  Also visit my web site … fat loss diet

 79. I am extremely inspired along with your writing skills as smartly as
  with the structure to your blog. Is that this a paid topic or did you modify it yourself?
  Either way keep up the nice high quality writing,
  it’s uncommon to look a great blog like this one nowadays.

  My web-site – Ryder

 80. First of all I want to say fantastic blog!
  I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind.
  I was interested to find out how you center yourself and clear your thoughts before writing.

  I’ve had trouble clearing my thoughts in getting my thoughts out.

  I truly do enjoy writing but it just seems like the first
  10 to 15 minutes are wasted just trying to figure out how to begin. Any recommendations or hints?
  Thanks!

  Here is my page … seeds starts

 81. hi!,I really like your writing so so much!

  proportion we keep up a correspondence more approximately your article on AOL?
  I require an expert on this house to unravel my problem. Maybe that’s you!
  Looking ahead to look you.

  Feel free to surf to my web blog – Kelley

 82. My spouse and I stumbled over here from a different website and
  thought I might as well check things out. I like what I see so now
  i am following you. Look forward to going over your web page again.