LƯỢNG TỬ HỌC – Phần I : VƯỚNG VÍU LƯỢNG TỬ

VƯỚNG VÍU LƯỢNG TỬ

Nguyễn Ngọc Tàu : Anh Kim cho e hỏi về Vướng lượng tử (một trong bốn đặc tính của cơ học lượng tử), sự liên kết giũa 2 hạt gần như ko lệ thuộc vào khoảng cách, dễ nghĩ nó huyền bí…anh có thể nói về liên kết đó !!!

Wambua

Vướng víu lượng tử nói gọn là vướng lượng tử hay rối lượng tử (quantum entanglement), là một hiệu ứng được phát triển trong cơ học lượng tử, trong đó trạng thái lượng tử của hai hay nhiều vật thể có liên hệ với nhau, dù cho chúng có nằm cách xa nhau. Ví dụ trực quan nhất là hai electron đặt gần nhau có thể dao động cùng một trạng thái, theo thuyết lượng tử. Bây giờ nếu tách chúng ra xa nhau vài kilômet, ngay cả hàng ngàn năm ánh sáng, chúng vẫn sẽ tiếp tục giữ được mối liên kết dao động đồng bộ này.
Có nghĩa là, nếu hai (hoặc nhiều) hạt (hoặc vật thể) vướng víu lượng tử với nhau thì khi tác động vào một trong chúng (ví dụ thay đổi xung lượng, vị trì hay spin quay bằng điện từ chẳng hạn) thì hạt (hoặc nhiều hạt, vật thể) kia chuyển động đồng bộ NGAY TỨC KHẮC bất chấp khoảng cách không gian giữa chúng lớn đến đâu đi nữa.
Với v = l / t trong đó v là vận tốc, l là khoảng cách giữa chúng và t là thời gian chuyển động đồng bộ thì tốc động lan truyền “vướng víu” nhanh hơn nhiều lần tốc độ ánh sáng có thể truyền giữa chúng.
Điều này rõ ràng trái với tiên đề nổi tiếng “tốc độ ánh sáng là tốc độ tuyệt đối của mọi vật thể có năng lượng” trong thuyết tương đối (đúng ra phải gọi là thuyết Einstein).
Vướng víu lượng tử thoát ly và phủ định trực giác của chúng ta về sự vận hành của thế giới, nó trở thành trung tâm của cuộc tranh luận lý thuyết gay gắt. Phát biểu vướng víu lượng tử của Cơ Học Lượng Tử làm cho Albert Einstein nổi sùng với một đồng nghiệp hồi năm 1948, cho rằng nếu thuyết lượng tử dự đoán như vậy trong các phương trình của mình, thì bản thân thuyết lượng tử là cái vô nghĩa. Einstein miệt thị vướng víu lượng tử là “những tác động ma quỷ từ xa”.

1/. Vướng Víu Lượng Tử Vi Mô :
Từ những năm 1970, một loạt rất nhiều thí nghiệm chính xác đã được thực hiện để minh chứng cho vướng víu lượng tử. Lượng Tử học thực nghiệm đề xuất rằng mọi hạt có thể bị “vướng” từ trước đó, và thậm chí chúng có thể tương tác dù nằm ở hai phía của vũ trụ.
Năm 1982, vật lý và toán học đã có thể chứng minh vướng víu lượng tử bằng toán học, đến năm 2015, thực nghiệm đầu tiên đã có thể khẳng định chắc chắn điều này, công bố trên Tạp chí Nature. Nhóm các nhà khoa học thực hiện thành công thí nghiệm này được dẫn dắt bởi Ronald Hanson, Viện khoa học Nano Kavli thuộc Đại học Hà Lan và rất nhiều cộng sự đến từ Tây Ban Nha và Anh. Thí nghiệm mang tên “loophole-free Bell test” được tham chiếu dựa trên đề xuất của nhà vật lý John Stewart Bell vào năm 1964.Bell tin tưởng rằng đây là một phương pháp chứng minh vướng víu lượng tử có thật.
Theo lý thuyết, vướng víu lượng tử xảy ra khi một cặp hạt (nhiều hạt) vẫn còn tương quan vận động qua khoảng cách theo kiểu mà tác động thực hiện trên một hạt cũng có ảnh hưởng đến hạt (nhiều hạt) kia.
Khi hai hạt vướng víu được kiểm tra, tính chất vật lý của chúng có tương quan. Ví dụ, một spin quay theo chiều kim đồng hồ của hạt A sẽ bằng spin ngược chiều kim đồng hồ với hạt B, bởi một spin kết hợp zero. Tuy nhiên, khi đo một hạt riêng lẻ bị vướng víu có thể xảy ra như là một hành động độc lập, do đó sẽ ảnh hưởng đến các hạt khác – vì vậy ta không thể biết liệu hành động bình đẳng và tương ứng với hạt khác là kết quả của vướng víu lượng tử, hoặc là kết quả của phép đo.
Điều này có thể xảy ra với một cặp hạt đơn lập; nhưng vướng víu lượng tử cũng có thể xảy ra với một hạt duy nhất. Ví dụ, một đơn photon (quang tử), có thể được chia thành hai hạt mà vẫn được kết nối – kết nối đó được gọi là vướng víu lượng tử. Hàm sóng của hạt duy nhất trải rộng trên một khoảng cách lớn, nhưng các hạt riêng lẻ không thể được phát hiện tại nhiều hơn một lần đo, hàm sóng sụp đổ.
Nhóm nghiên cứu tại Đại học Griffiths sử dụng máy dò homodyne – là, các công cụ có thể đo sóng và tính chất sóng – Giáo sư Howard Wiseman và nhóm của ông đã chứng minh rằng hàm sóng này sụp đổ là sự thực minh chứng cho vướng víu lượng tử. Họ đã khiến hai electron tương tác với nhau ở khoảng cách 1,3km, nghĩa là có tồn tại vướng víu lượng tử giữa chúng. Mặc dù chưa thể xác định chính xác ở khoảng cách xa hơn, nhưng đây thật sự đã là bằng chứng thuyết phục về sự tồn tại của hiện tượng này..

2/. Vướng Víu Lượng Tử Vĩ Mô :
Thí nghiệm của Maria Chekhova đầu năm 2016 về vướng viu lượng tử sử dụng chùm tia đến 100.000 photon và cũng kiểm nhận được vướng víu lượng tử giữa chúng, không chỉ giữa một cặp hạt.
Việc tạo ra sự vướng víu giữa các hạt đòi hỏi chúng phải bắt đầu trong một trạng thái có trật tự cao, điều không phù hợp với nhiệt động lực học, quy trình này chi phối các tương tác giữa nhiệt và các hình thức năng lượng khác. Điều này đặt ra một thách thức đặc biệt lớn khi cố gắng để hiện thực hóa vướng víu lượng tử ở cấp vĩ mô giữa một số lượng lớn các hạt.
“Thế giới vĩ mô mà chúng ta đang sống thường có vẻ rất có trật tự, nhưng nó hoàn toàn rối loạn ở cấp nguyên tử. Các quy luật nhiệt động lực học thường ngăn chúng ta quan sát các hiện tượng lượng tử trong các vật thể vĩ mô”, Paul Klimov, nghiên cứu sinh tại Viện Kỹ thuật phân tử, Đại học Chicago và là tác giả chính của nghiên cứu, cho biết.
Trước đây, các nhà khoa học đã vượt qua những rào cản nhiệt động lực và đạt được sự vướng víu ở cấp vĩ mô trong chất rắn và chất lỏng ở nhiệt độ cực thấp (-270oC) và áp dụng từ trường rất lớn (lớn hơn 1000 lần một nam châm ủ lạnh điển hình) hoặc sử dụng các phản ứng hóa học. Mới đây trên tạp chí Science Advances, Klimov và các cộng sự tại Viện Kỹ thuật phân tử đã chứng minh rằng vướng víu lượng tử ở cấp vĩ mô có thể được tạo ra ở nhiệt độ phòng và trong một từ trường thấp.
Các nhà nghiên cứu sử dụng ánh sáng laser hồng ngoại để sắp hàng theo ưu tiên các trạng thái từ tính của hàng ngàn electron và hạt nhân và sau đó sử dụng các xung điện từ, tương tự như những xung được dùng cho chụp ảnh cộng hưởng từ thông thường, làm vướng víu chúng. Quy trình này làm cho các cặp electron và hạt nhân ở cấp vĩ mô có thể tích 40 micromet khối (bằng thể tích của một tế bào hồng cầu) của chất bán dẫn SiC trở nên vướng víu.
“Chúng tôi biết rằng các trạng thái spin của hạt nhân nguyên tử kết hợp với các khuyết tật của chất bán dẫn có các tính chất lượng tử tuyệt vời ở nhiệt độ phòng”, Awschalom, Giáo sư kỹ thuật phân tử tại Phòng thí nghiệm quốc gia Argonne, nói. “Chúng là cố kết, tồn tại lâu dài và có thể kiểm soát bằng lượng tử ánh sáng và các thiết bị điện tử. Với những ‘mảnh’ lượng tử tạo ra các trạng thái lượng tử bị vướng víu vĩ mô có vẻ như là một mục tiêu có thể đạt được”.
Ngoài sự quan tâm của vật lý cơ bản, “khả năng để sử dụng các trạng thái vướng víu lượng tử mạnh mẽ trong một chất bán dẫn điện tử ở nhiệt độ phòng có ý nghĩa quan trọng đối với các thiết bị lượng tử…

(còn nữa)

Wambuakim

2.725 Trả lời “LƯỢNG TỬ HỌC – Phần I : VƯỚNG VÍU LƯỢNG TỬ”

 1. Hey There. I discovered your blog the usage of msn. That is an extremely smartly written article.
  I will make sure to bookmark it and return to read extra
  of your useful information. Thanks for the post.
  I’ll definitely return.

  Feel free to visit my website lpe88 demo id

 2. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to know your
  situation; many of us have created some nice practices and we are looking to swap strategies with others, be sure to
  shoot me an e-mail if interested.

  Look into my blog: ok388 11

 3. Wonderful goods from you, man. I’ve be aware your
  stuff prior to and you’re simply too fantastic. I really like what you’ve got here, certainly like what you are saying and
  the best way wherein you are saying it. You make it enjoyable
  and you still care for to keep it smart. I can’t
  wait to learn much more from you. That is actually a terrific web site.

  Review my blog joker388net

 4. Whats up are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but
  I’m trying to get started and set up my own. Do you require any coding expertise to make your
  own blog? Any help would be greatly appreciated!

  Feel free to visit my page; 918kiss 2 pc download (Albertina)

 5. I’m really impressed with your writing skills as well
  as with the layout on your weblog. Is this a
  paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like this
  one today.

  Visit my blog … lpe88apk

 6. Heya i am for the first time here. I found this board and I
  to find It really helpful & it helped me out much. I hope to give something again and help others such
  as you aided me.

  My web page; 1 lionking888 (Bill)

 7. Hi! I’m at work surfing around your blog from my new iphone
  3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your
  posts! Keep up the great work!

  My page: test id calibet – Lucie

 8. Heya i am for the first time here. I came across this
  board and I find It truly useful & it helped me out a lot.
  I hope to give something back and aid others like you aided me.

 9. Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog site in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer,
  it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!

  Other then that, excellent blog!

  Feel free to surf to my homepage – https://www.memorytoday.com/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=TherryKourtney

 10. Thanks , I’ve just been searching for info about this subject for ages and yours is the best I have discovered
  so far. But, what in regards to the conclusion?
  Are you sure concerning the supply?

  My site; kebe.top

 11. Unquestionably consider that which you said. Your favourite justification appeared to be at the
  web the simplest factor to keep in mind of. I say to you, I
  certainly get irked at the same time as folks think about issues that
  they just do not realize about. You controlled to hit the
  nail upon the top and outlined out the whole thing
  with no need side-effects , folks can take a signal.
  Will probably be again to get more. Thank
  you!

  Have a look at my webpage; kebe.top

 12. Thank you so much for giving everyone a very superb possiblity to discover important secrets from
  this website. It is often so brilliant and also jam-packed with a great time
  for me personally and my office peers to visit your site
  particularly 3 times every week to see the latest guidance you
  will have. And of course, I’m always contented
  with your impressive knowledge you give. Some 4 points in this article are
  unequivocally the most effective we have all ever had.

  My page: https://kebe.top

 13. Excellent items from you, man. I’ve have in mind your stuff prior to and you are
  just too excellent. I actually like what
  you’ve bought here, really like what you are stating
  and the best way in which you are saying it.

  You’re making it enjoyable and you continue to care for to keep it sensible.

  I can’t wait to learn far more from you. This is really a tremendous website.

  Have a look at my blog: http://www.lubertsi.net/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=HugoKrystyna

 14. Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous
  to and you’re just extremely great. I really like what you’ve acquired
  here, really like what you’re stating and the way in which you say it.
  You make it enjoyable and you still take care of to keep it smart.
  I can not wait to read much more from you. This is really a wonderful web site.

  Here is my blog :: http://www.atomy123.com

 15. You actually make it seem so easy with your presentation but I find
  this topic to be really something which I think I would never understand.
  It seems too complex and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try
  to get the hang of it!

  Also visit my page: Verlene

 16. Hey there! This is my first visit to your blog! We are
  a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
  Your blog provided us valuable information to work on. You have done a extraordinary
  job!

  Here is my webpage; chengdian.cc

 17. Hi, i think tat і saw yⲟu vissited my blоg so i came to return the
  desire?.I’m trying to to find thingѕ to enhance myy wеbsite!I gguesѕ
  its adequate to use a few of your ideas!!

  Here is my web blog – jasa bacкlink pbn [http://ezproxy.cityu.edu.hk/login?url=https://jasa-backlink.net/paket-backlink/jasa-backlink-pbn-manual-murah-berkualitas/]

 18. Hello would you mind letting me know which hosting company you’re working with?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different web
  browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most.
  Can you recommend a good internet hosting provider at a honest price?
  Many thanks, I appreciate it!

  Also visit my site; http://www.goldenanapa.ru

 19. Hello! I understand this is sоrt of off-topic
  but I had to aѕk. Does opеrating a well-establisheⅾ website such as
  yours take a lot of worҝ? I’m brand new to blogging however
  I do wrіte in my jοurnal daily. I’d like to stɑгt a bⅼoց so I
  will bee аblee to share my experience and tһoughts online.

  Please lеt me know if you have any kind of ideas
  or tips for brand new aspiгing blog owners. Appreϲiate it!

  Stop by my webpage: lihat disini

 20. I am also writing to let you know what a fantastic experience
  my cousin’s princess encountered checking your blog. She discovered such a lot of details, most notably what it is like to have an incredible
  teaching character to let other folks without hassle grasp specified very confusing matters.
  You really did more than our expected results. Thanks for churning out these effective, safe, explanatory and
  in addition unique thoughts on this topic to Evelyn.

  Have a look at my web blog: chengdian.cc

 21. I have been exploring for a bit for any high-quality articles or weblog posts on this sort of area .
  Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this
  site. Studying this info So i am satisfied to express that I have a very just right uncanny feeling I came upon just what I needed.
  I so much undoubtedly will make certain to don’t
  omit this web site and give it a look on a relentless basis.

  Feel free to surf to my homepage :: http://www.lubertsi.net

 22. I do not even understand how I ended up right here, however I thought this submit used to be
  good. I don’t know who you might be but definitely you’re going to a well-known blogger should you aren’t already.
  Cheers!

  Here is my web site flac.or.id

 23. I wanted to thank you again for that amazing web-site you
  have designed here. It is full of useful tips for those who are actually interested in this subject, especially this very post.
  Your all so sweet and thoughtful of others in addition to the fact that reading your website posts is a wonderful delight to me.
  And exactly what a generous surprise! Ben and I are going
  to have fun making use of your points in what we should do in the future.
  Our listing is a kilometer long and tips are going to be put to
  beneficial use.

  Feel free to surf to my site :: kebe.top

 24. hey there and thank you for your info ? I’ve certainly picked up something new from right
  here. I did however expertise several technical points using this site,
  since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load correctly.
  I had been wondering if your hosting is OK?
  Not that I’m complaining, but slow loading instances times will often affect your placement
  in google and could damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords.

  Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective fascinating content.
  Make sure you update this again soon.

  Look at my page … http://www.lubertsi.net

 25. I think this is among the most important info for me. And i
  am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The
  website style is perfect, the articles is really great : D.

  Good job, cheers

  Look into my website … 163.30.42.16

 26. You really make it seem so easy with your presentation but I
  to find this topic to be actually something which I believe I might never understand.

  It kind of feels too complex and very wide for me. I am having a
  look ahead in your next put up, I will try to get the grasp of it!

  Here is my blog post; http://www.lubertsi.net

 27. Hello there, simply changed into aware of your blog through Google,
  and located that it is really informative. I’m going to
  be careful for brussels. I’ll be grateful should you continue this in future.
  Numerous folks might be benefited out of your writing.
  Cheers!

  my webpage :: kebe.top

 28. Wonderful goods from you, man. I have have in mind your stuff previous to and
  you’re simply extremely wonderful. I really like what you’ve acquired right here, certainly like what
  you’re saying and the way wherein you assert it.

  You’re making it enjoyable and you continue to take care of to keep it sensible.
  I can’t wait to read much more from you. This is actually a
  wonderful web site.

  Check out my web blog – kebe.top

 29. I have to show thanks to you just for rescuing me from this particular condition. As a result of
  searching through the world wide web and obtaining notions which are not productive, I
  was thinking my entire life was gone. Living without the presence of strategies to the issues you
  have resolved by means of your good website is a
  crucial case, and ones which might have in a wrong way
  affected my career if I had not encountered your
  web site. Your knowledge and kindness in dealing with a lot of stuff was priceless.
  I am not sure what I would have done if I hadn’t come
  upon such a subject like this. I’m able to now relish
  my future. Thanks very much for the reliable and
  effective help. I will not think twice to recommend your web site to any person who wants and needs care
  on this subject.

  Here is my web blog – http://163.30.42.16/

 30. Right here is the perfect website for everyone who hopes to find out about this topic.
  You realize so much its almost hard to argue with you (not that I really will
  need to?HaHa). You certainly put a fresh spin on a topic that has
  been discussed for a long time. Excellent stuff, just wonderful!

  my blog post http://www.goldenanapa.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=KerferdTory

 31. Hello there, just became aware of your blog through Google,
  and found that it’s truly informative. I am gonna watch out
  for brussels. I will appreciate if you continue this in future.

  Lots of people will be benefited from your writing.
  Cheers!

  Also visit my page: http://www.aniene.net

 32. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a coworker
  who has been conducting a little research on this. And he actually ordered me lunch simply because I found it for him…
  lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanks for spending the time to discuss this matter here on your site.

  Also visit my web page clubriders.men

 33. Howdy! I know this is sort of off-topic however I had to ask.

  Does operating a well-established website such as yours take
  a large amount of work? I’m brand new to operating a blog
  but I do write in my diary on a daily basis. I’d like to start a blog
  so I will be able to share my own experience and
  views online. Please let me know if you have any kind
  of ideas or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

  Visit my blog kebe.top

 34. Thank you for any other magnificent article. The place else may just anyone get that kind of information in such an ideal way
  of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the
  search for such information.

  Here is my webpage: 163.30.42.16

 35. Thank you so much for providing individuals with remarkably memorable possiblity to read articles
  and blog posts from this site. It’s always very cool and as well , full of a lot of fun for me and
  my office fellow workers to search your site at a minimum thrice per
  week to learn the newest secrets you have got.
  Of course, I’m also at all times happy with the extraordinary thoughts you serve.
  Certain 1 ideas on this page are honestly the most impressive we have
  all ever had.

  Feel free to surf to my blog post Tri-Bol Testo Review

 36. Hello would you mind sharing which blog platform you’re
  using? I’m looking to start my own blog soon but I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
  Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

  Check out my web site … Nuubu Detox Patches

 37. Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other
  sites? I have a blog based upon on the same topics you discuss
  and would really like to have you share some stories/information. I know my visitors would enjoy your work.
  If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an email.

  Have a look at my site … Slim Fast Keto Max Reviews

 38. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the net the
  simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get
  irked while people think about worries that they plainly don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

  Visit my blog post s5592305.hkg.novas.top

 39. I must show my appreciation to the writer for
  rescuing me from this condition. Just after researching through the world wide web and getting proposals that were not beneficial, I was thinking my entire life
  was done. Living without the solutions to the difficulties you’ve solved through your main report is a serious case, as well as the kind that could have
  badly damaged my career if I hadn’t noticed your blog.
  Your own training and kindness in playing with almost everything was precious.
  I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come upon such a point
  like this. I am able to now look forward to my future.
  Thank you so much for this impressive and effective
  help. I won’t be reluctant to recommend the sites to anyone who needs tips
  on this area.

  Feel free to surf to my web blog … mpc-install.com

 40. First off I would like to say great blog! I had a quick question which I’d like to ask
  if you don’t mind. I was interested to know how you center yourself and clear your
  head before writing. I’ve had a difficult time
  clearing my mind in getting my thoughts out there. I do enjoy writing but it just seems
  like the first 10 to 15 minutes are wasted just trying to figure out how to begin. Any recommendations or tips?
  Cheers!

  Feel free to surf to my web page: Max Extend Male Enhancement

 41. I absolutely love your blog and find most of your post’s to
  be exactly I’m looking for. Does one offer guest writers to write content to suit your needs?
  I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a
  number of the subjects you write with regards to here.
  Again, awesome web site!

  My blog post HB Blood Boost Reviews

 42. I really wanted to write down a simple remark so as to say
  thanks to you for these wonderful instructions
  you are showing at this site. My time consuming internet lookup has finally been recognized with wonderful insight to go over with my company.
  I would mention that many of us readers actually are quite blessed to be in a fabulous website with so
  many brilliant individuals with valuable concepts. I feel somewhat
  happy to have discovered your web site and look forward to plenty of more
  cool times reading here. Thank you once more for all the details.

  Also visit my webpage :: http://www.fotosombra.com.br/agenda/userinfo.php?uid=774507

 43. Hey there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with
  hackers? My last blog (wordpress) was hacked
  and I ended up losing many months of hard work due to no data backup.

  Do you have any solutions to stop hackers?

 44. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it
  to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She
  placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit
  crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back!
  LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 45. Good day! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on.
  Any tips?

 46. My spouse and I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s
  to be precisely what I’m looking for. can you offer guest writers
  to write content in your case? I wouldn’t mind publishing
  a post or elaborating on some of the subjects you write in relation to here.

  Again, awesome web site!

 47. I almost never leave responses, however i did a few searching and wound up
  here LƯỢNG TỬ HỌC – Phần I : VƯỚNG VÍU LƯỢNG TỬ
  – Wambua. And I actually do have some questions
  for you if you usually do not mind. Could it be just me or
  does it look as if like a few of these remarks look like they are written by
  brain dead visitors? 😛 And, if you are
  posting on other online sites, I would like to keep
  up with everything new you have to post. Could you make
  a list of The Skin Company complete urls of all your community pages like your
  twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

 48. Hi, I do think this is a great site. I stumbledupon it 😉 I may revisit once again since i have book-marked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide other people.

 49. hey there and thank you for your information – I’ve certainly picked up anything new from
  right here. I did however expertise a few technical points using this site, as I experienced to reload the site many times
  previous to I could get it to load properly. I had been wondering if
  your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will very
  frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising
  and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my email
  and could look out for a lot more of your respective intriguing content.

  Make sure you update this again very soon. scoliosis surgery https://coub.com/stories/962966-scoliosis-surgery scoliosis surgery

 50. Wonderful goods from you, man. I have understand
  your stuff previous to and you are just extremely fantastic.
  I actually like what you have acquired here, certainly like what you’re stating
  and the way in which you say it. You make it enjoyable
  and you still take care of to keep it sensible.
  I can not wait to read far more from you. This is actually a terrific web site.

  ps4 games https://j.mp/3nkdKIi ps4

 51. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this web
  site. I am hoping the same high-grade site post from you in the upcoming as well.
  In fact your creative writing skills has encouraged me to
  get my own site now. Really the blogging is spreading its wings fast.
  Your write up is a good example of it.

  Feel free to visit my homepage – prettypeople.club

 52. Please let me know if you’re looking for
  a author for your weblog. You have some really great posts
  and I think I would be a good asset. If you ever want
  to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for
  a link back to mine. Please send me an e-mail if interested.
  Kudos!

  Review my homepage: boost libido exercise

 53. I believe that is among the most important information for me.
  And i’m satisfied reading your article. However want to remark
  on few common things, The website taste is great, the articles is in point of fact great :
  D. Excellent task, cheers.

  Check out my web site: Bianca

 54. Simply want to say your article is as astonishing.

  The clarity in your submit is just spectacular and i could suppose
  you are a professional in this subject. Well along with your permission allow me to seize
  your RSS feed to stay updated with impending post. Thanks one million and please continue the rewarding work.

  My web page https://varios-irc.es

 55. Definitely believe that which you stated. Your favourite justification appeared to be on the web the easiest thing
  to bear in mind of. I say to you, I definitely get annoyed at the same time as
  other people think about worries that they
  plainly do not realize about. You managed to hit the
  nail upon the top and also defined out the whole thing
  without having side-effects , people could take a signal.
  Will probably be again to get more. Thanks!

  Also visit my blog post … portable air conditioners

 56. Howdy! This blog post could not be written any better!
  Reading through this article reminds me of my previous roommate!
  He constantly kept preaching about this. I’ll send this post to him.

  Fairly certain he’s going to have a great read. Thanks for sharing!

  Check out my web site – cannabis doctors

 57. I’m curious to find out what blog platform you have been working with?
  I’m having some minor security issues with my latest blog and I would like to find something
  more safeguarded. Do you have any suggestions?

  Here is my webpage Flor

 58. I am extremely impressed together with your writing abilities and also with the format on your weblog.
  Is that this a paid theme or did you modify it yourself?
  Anyway stay up the nice high quality writing, it
  is uncommon to look a great weblog like this one today.

  Also visit my web blog better sex making

 59. Thank you for the blog post. Thomas and I have already been saving to buy a new e book on this matter
  and your short article has made us all to save our own money.
  Your notions really answered all our queries.
  In fact, above what we had known previous to the time we found your fantastic
  blog. My partner and i no longer have doubts and also a troubled mind because you
  have actually attended to our own needs here. Thanks

  Review my web site; night skin care

 60. The other day, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to
  see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be
  a youtube sensation. My iPad is now destroyed and
  she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

  Also visit my web site: all natural skin care

 61. Hi, I do believe your blog could be having browser compatibility problems.
  When I take a look at your site in Safari, it looks fine but
  when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues.
  I simply wanted to provide you with a quick heads up! Other than that, fantastic website!

  Also visit my blog post http://www.aniene.net/

 62. We would like to thank you all over again for the beautiful ideas you gave Jeremy when preparing her post-graduate research as well as, most
  importantly, with regard to providing the many ideas in one blog post.
  Provided that we had been aware of your web-site a year ago, we’d have been kept from the nonessential measures we
  were participating in. Thanks to you.

  my page; concerned hemp

 63. The other day, while I was at work, my cousin stole my iphone and
  tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so
  she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views.
  I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

  Look into my blog; traditional diet

 64. Somebody necessarily assist to make severely articles I’d state.
  That is the very first time I frequented your website page and
  to this point? I surprised with the research you made to make this particular submit incredible.

  Excellent task!

 65. I’ve read several excellent stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting.
  I surprise how a lot attempt you place to create the sort
  of excellent informative site.

 66. Usually I don’t learn post on blogs, but I wish to
  say that this write-up very forced me to try and do so!
  Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice article.

 67. Hi, i think that i saw you visited my website thus i came to “return the favor”.I’m trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!|

 68. I’m extremely impressed with your writing skills as well
  as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did
  you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to
  see a nice blog like this one today.

 69. Many thanks for this article. I might also like to state that it can be hard if you find yourself in school and merely starting out to initiate a long credit score. There are many scholars who are only trying to survive and have long or favourable credit history can occasionally be a difficult matter to have.

 70. Next time I read a blog, Hopefully it does not disappoint me as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read, but I actually believed you would have something helpful to say. All I hear is a bunch of whining about something that you can fix if you were not too busy searching for attention.

 71. I like what you guys are usually up too. This type of clever work and coverage!
  Keep up the excellent works guys I’ve you guys to my personal blogroll.

 72. Thank you a bunch for sharing this with all of us you
  really recognise what you’re talking approximately!

  Bookmarked. Kindly additionally consult
  with my website =). We will have a link exchange contract between us

 73. Thankѕ for օne’s maгvelous pօsting! I seriously enjoyed rеɑding it, you ѡill
  be a great author.I will make sսre to bookmark your blog and
  will eventսally come back in the foreseeabⅼe fսture.
  I want to encourage you continue your great writing, have a nicе ɗay!

  Mʏ page: Vimatexvideo Com

 74. My partner and I stumbled over here coming from a different page and thought I might as well check things out.
  I like what I see so i am just following you.
  Look forward to checking out your web page yet again.

 75. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something which I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!|